Lideri na polju industrije
Galeb Industrija

Lideri na polju industrije

Prvo registrovano privatno preduzeće u bivšoj SFRJ, 1989. godine

 

GALEB Šabac, jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima, 1989. godine se registruje kao prvo privatno preduzeće u bivšoj SFRJ a osnovana je 1. aprila 1977. godine, najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektrotehnike i elektronike.

Od lidera u oblasti proizvodnje, prodaje i servisiranja električnih alata kao i opreme za industriju a zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, postali smo najveći srpski proizvođač i izvoznik fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja, signalnih sistema za železnicu, GPS sistema, prerade metala, metalne ambalaže, proizvodnje sigurnosnih sefova, metalne galanterije i kontejnera za specijalne namene kao i izrade čeličnih konstrukcija. Dostizanje ove pozicije omogućilo je oko 500 zaposlenih, mreža od sedam sopstvenih preduzeća u zemlji i više od 200 ovlašćenih servisera i distributera.

Dosadašnjim poslovanjem, Kompanija je u potpunosti opravdala svoj korporativni slogan “Galeb – Partner najboljima”, a na nama je da svoje znanje, snagu i želju uložimo kako bi se zadržali na tom putu.

Zastupništvo velikog broja inostranih firmi za oblasti kakve su: profesionalni alat, oprema i aparati za zavarivanje i rezanjeoprema za pogone obrade metalateleskopski viljuškari, građevinske mašine, platforme za rad na visinioprema za autoradionice.

Proizvodnji sigurnosne opreme, deo je Galebove grupacije od 2006. godine privatizacijom preduzeća “Zimpa” a.d. Danas je ovo preduzeće lider u proizvodnji metalnih proizvoda na našem tržištu i jedna je od vodećih kompanija u regionu kada je u pitanju proizvodnja sigurnosne opreme. Sefovi i trezori, biro oprema, metalni ormari, reklamne vitrine, oprema za markete.

Oprema sa najsavremenijim tehnologijama – najnoviji laseri za sečenje metala laserskim snopom, numeričke mašine i prese, automatska i najsavremenija linija za plastifikaciju.